Infrarood verwarming is een moderne en efficiënte manier om warmte in een ruimte te genereren. Het werkt door middel van infraroodstraling, een vorm van elektromagnetische straling die warmte overdraagt op objecten en mensen in plaats van de lucht eromheen.

 

Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat het gericht kan worden gebruikt. Met behulp van verschillende soorten infraroodpanelen, stralers of vloerverwarmingselementen kan warmte worden geconcentreerd op specifieke gebieden, zoals zithoeken, werkplekken of badkamers. Dit maakt het mogelijk om energiezuiniger te verwarmen, aangezien alleen de gewenste zones worden verwarmd in plaats van de hele ruimte. Bovendien heeft infraroodverwarming geen luchtcirculatie nodig, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen. Omdat er geen circulatie van stofdeeltjes, pollen of andere allergenen is, blijft de luchtkwaliteit beter behouden. Ook vereist het weinig onderhoud.

Bovendien kan het worden geïntegreerd in slimme huisautomatiseringssystemen, waardoor de verwarming op afstand kan worden bediend en geprogrammeerd.

 

Wilt u ook van het gas af? Dan is dit een mooi alternatief voor je gas gestookte cv-ketel.